Supergoda cookies!

Jag och Sandra Boart som driver företaget “En nypa socker” har gjort kakboken som heter just “En nypa socker”. Sandra har skrivit receptet och jag har såklart fotograferat alla bilder till boken. Där finns massor med underbart goda recept och fina bilder för inspiration. Hur bra jobb har man inte när man får fota kakor och sedan äta upp dem! Det finns ett helt kapitel om bröllop i boken också med tips och inspiration för dig som vill ha bakverk att bjuda på till bröllopet eller kanske till möhippan. Vill du inte baka till ditt eget bröllop så bör du helt enkelt boka Sandra.

Tänkte bjuda på ett recept från boken. Receptet “Emelies cookies”. Dessa kakor passar till alla tillfällen, vardag som fest. Passar också nu när man väntar på våren och inte orkar med mer vinter. Ska äta de här och drömma mig bort till en solvarm brygga vid havet.

kakor

Ca 15 stycken
Ugn: 175 grader i ca 10 minuter

150 g mörk choklad
150 g normalsaltet smör (rumstempererat)
200 g (3 dl) muscovadosocker
30 g (1,5 tsk) äkta vaniljsocker
50 g (1 st) ägg
1 apelsin, rivet skal
270 g (4 dl) vetemjöl

  1. Grovhacka chokladen
  2. Rör ihop smöret med muscovadosockret och vaniljsockret till en krämig konsistens. Tillsägn ätet och det rivna apelsinskalet.
  3. Sikta vetemjölet och vänd ned det.
  4. Blanda allt till en kakdeg som precis går ihop. Rör sedan ned chokladen utan att arbeta degen för mycket.
  5. Rulla degen till den längd och ställ i kylen en stund.
  6. Skär rullen i centimetertjock skivor och lägg dem med lite mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Lycka till!

Leave A

Comment