Ris, rosblad eller såpbubblor till bröllopet?

6 juni, 2014

Vad ska man välja till sitt bröllop? Ris, rosblad eller såpbubblor? Eller kanske något helt annat eller inget alls? Nu undrar ni kanske vilket som är mitt bästa tips som bröllopsfotograf? Vad blir egentligen bäst på bild? Det är inte riset, rosbladen eller annat som kommer ge er fina bilder. Det är stämningen, människorna och ni själva som är det viktigaste. Det ni utstrålar denna dag kommer spegla sig i bilderna. Visst är detaljer viktiga på ett sätt och jag älskar detaljer men ett bröllop helt utan detaljer kan vara precis lika fint! Vill man att något ska kastas är mitt bästa tips att  ha mycket av det! Överdriv gärna! Välj också det som ni gillar bäst! Kan ni inte välja kan ni kombinera lite av varje, det blir också fint. Många har såpbubblor som ett komplement till ris eller rosblad.

När det gäller ris så tänk på att det fastnar i både kläder och hår, ja lite överallt faktiskt. Det påstås ibland att det kan vara dåligt för fåglarnas magar om de pickar i sig det okokta riset men det ska tydligen vara en myt. Man kan även använda sig av vete eller liknande istället för ris.

Rosblad är fint men svårare att kasta från lite längre håll. Har du ett färgtema på bröllopet kan du matcha rosbladen med samma färg.

Det finns många fina små förpackningar med såpbubblor man kan köpa och ge till gästerna. Det är en fin detalj men det ger sällan den effekt man vill uppnå. För att få riktigt många såpbubblor är mitt bästa tips att köpa en “såpbubblepistol” som finns att köpa i leksaksaffärer. Det ger massor med fina såpbubblor och glada barn!

Man kan också ha någon typ av konfetti, det blir jättefint på bild. Kolla gärna med kyrkan, eller vilken plats ni nu ska gifta er på, att det är ok att kasta detta så ni inte blir anklagade för nedskräpning.

riskastning_brölloprosblad_bröllopsåpbubblor_bröllop