Bröllop i Rättvik

14 januari, 2018

Emma och Torsten valde att ha ett lantligt bröllop i Rättvik, Dalarna. Eftersom Torsten är från Tyskland innehåll bröllopet även en del tyska traditioner.

För bruden började dagen i Rättvik för smink och hår. Sedan fortsatte förberedelserna tillsammans med tärnorna i brudens mormors hus. Det är fint när det finns en personlig koppling till bröllopsplatsen.

Innan vigseln i Rättvik kyrka hade vi en first look, där brudparet ser varandra för första gången på bröllopsdagen. Det är verkligen något jag rekommenderar om man tar porträtten innan vigseln.  Det brukar bli en känslosam och minnesvärd stund.

Vigseln hade fina inslag av fiolspel och fina toner från brudparets vänner. Efter vigseln höll vi bokstavligen talat på att blåsa bort. Tror det kan vara den blåsigaste bröllopsdagen jag varit med om! Jag gillar visserligen vind eftersom det bidrar till att det blir rörelse i bilderna men detta var lite väl mycket.

Middag och fest hålls på Rättviks Gammelgård. En stor härligt lada som passar perfekt för ett lantligt bröllop i Rättvik!