Tängsta Gård! Vilken underbar plats för bröllop! Nära till naturen och en hel loge att för middag och festligheter. Perfekt tyckte Johanna och Dennis och jag kan inte annat än att hålla med.
Vill man inte gifta sig nere vid vattnet finns Odensvi Kyrka alldeles i närheten. Det var just den kyrkan som Johanna och Dennis valde som vigselplats den 19 augusti 2017. Det blev en fantastisk dag och vi klarade oss från regnet, vilket gjorde att tårtan kunde ätas ute i den soliga trädgården på Tängsta Gård.

På tal om tårtan, inte bara var den fantastisk fin och god, den serverades till minglet som följde efter vigseln. Det är ett superbra tips till er som sitter och planerar er bröllopsdag! Låt tårtan komma tidigare på dagen. Det år så synd när tårtan inte får den plats den förtjänar. Efter en lång middag med massor av god mat finns alltid risken att gästerna är mer sugna på dans än på tårta. Som bröllopsfotograf älskar man ju dessutom att få möjlighet att fotografera tårtan i dagsljus istället för mitt i natten.

Till tårtan var det full sysselsättning med olika aktiviteter och vad kan man annars förvänta sig när två idrottstokar gifter sig!

Här är brudens berättelse om hur deras kärlekssaga en gång började. 

En vecka i juli 2011 begav sig en grupp på fem tjejer och en grupp på fyra killar helt ovetandes av varandra till Visby för sol, bad och fest. Vad hade då dessa grupper gemensamt? Jo, ett kärlekspar. Andreas och Agnes berättar först på vägen dit att deras käresta kommer vara på ön samtidigt. Reaktionen från övriga blir ”dig lär vi inte se mer på resan då”. Agnes berättade för Johanna att en av grabbarna var idrottslärare, i något desperat försök att sälja in killgänget. Johanna var dock inte det minsta intresserad, hon skulle INTE ha någon lärare. De två grupperna träffades för första gången på Kallis. Johannas första intryck av Dennis var att ”han verkar lite dryg” medan Johanna benämndes som ”hon med tandställningen”. Senare på natten träffas de igen, denna gång på Gutekällaren där Johanna tog initiativ till dans. Efter denna kväll flyttade Dennis mer eller mindre in hos tjejerna och grupperna var numer oskiljaktiga och gjorde tillsammans Visbys gator otrygga.

När det var dags att åka hem fick Johanna Dennis nummer men Dennis fick inte Johannas. Det löste sig ganska bra ändå eftersom Johanna inte ens hann lämna ön innan hon hörde av sig. Dennis hade hört talas om ”tredagarsregeln” men lyckades nog inte hålla sig så länge, det blev en ”liggaochsoladejt” på långholmen som följdes upp av drink på Djurgården där Johanna lärde Dennis de viktigaste tecknen inom teckenspråk. Johanna åkte sedan till Italien med sin mamma Kicki. Dennis fotsatte hålla lugnet och hörde inte av sig under hela veckan…(inte)

Det tog inte lång tid innan Dennis flyttade in på Gärdet eftersom han egentligen bodde i sin pappas källarlokal. Tiden på Gärdet var fantastisk med massor av tid för varandra med mycket spring upp och ner till Ica på bottenplan för att hyra film samt till de stora gräsytorna för funktionell träning, en av de saker som Johanna brinner för.

Dennis köpte under denna tid en lägenhet på Kungsholmen till vilken han band sina lån. Den renoverades (med mycket möda och stort besvär), hyrdes ut och såldes sedan något år senare. Det som höll på att bli pannkaka blev till slut väldigt bra för parets fortsatta bostadsaffärer. Lägenheten utnyttjades endast under en kort period, en månad i maj i väntan på parets första gemensamma bostad. En gravid och en bredaxlad sov där på en 80 cm bred säng. För att hålla yoghurten kyld hängdes denna ut genom fönstret då det saknades kylskåp.

Under vår första vinter tillsammans hann vi med en resa till Åre på tu man hand och en till Brasilien med Johannas familj. Numer ser resorna annorlunda ut. I pausen under en Ricohmatch i Täby fick Johanna beskedet om att vi skulle bli tre. Ensam med sina tankar men i sällskap med båda våra fäder tittade Johanna färdigt på matchen och berättade för Dennis på parkeringen efteråt. Några månader tidigare var Johannas första kommentar till att bli gravid något i stil med ”då gör jag abort” för att senare komma smygandes och säga ”min kropp säger att jag vill ha barn nu”. Novalie föddes den 5 oktober 2012 när vi bodde i vår drömlägenhet i Solna. Senare gick flyttlasset till Täby och Leon blev en fin kärleksgåva den 14 februari 2016. Vi försöker fortfarande komma iväg på resor men hamnar numer oftast hos Lollo och Bernie. På somrarna njuter vi av Skåne, är för dåliga på att ta oss ut i skärgården och åker till Västerås så ofta vi kan.

Johannas plus och minus på Dennis
+ Han är så jävla snygg. Fortfarande!
+ Han ser vad jag behöver och ser till att jag får det. Jag behöver INTE fler väskor och skor men däremot kärlek och ekonomisk rådgivning.
+ Hans grundläggande värderingar matcher mina och vi är nog ett team i världsklass.
– Han biter på naglarna.
– Han andas i flaskan.
– Han vet alltid bäst.

Dennis plus och minus på Johanna
+ Hon får saker gjorda vilket jag inte får.
+ Hon är otroligt driven i allt hon gör vilket är inspirerande.
+ Hon är världens sexigaste kvinna.
– Hon har för bråttom och tar för snabba beslut.
– Hennes ekonomiska ”kunskaper”.
– Hennes oförmåga att ha någon form av ordning i lådor och garderober.

Leave A

Comment