Sommarbröllop i Rättvik, Dalarna

9 februari, 2013

I tidningen Allt om Bröllop, som finns ute i butikerna nu, kan man läsa allt om Sandra och Fredriks bröllop i Rättvik i Dalarna. Tänkte passa på att visa er fler bilder från deras dag än de som finns med i tidningen. Jag var med och fotograferade hela dagen, ca 16 timmar. Brudparet och alla gäster bodde och gjorde sig i ordning på Villa Långbergs och det var även där som middagen och festen ägde rum. Omgivningen är helt fantastisk och det gör en bröllopsfotograf väldigt lycklig.

Bröllop Tällberg Bröllop Tällberg

Bröllop TällbergBröllop i Rättvik

Alla detaljer på bröllopet var noga utvalda. Temafärgerna var puderrosa och krämvitt. Till håruppsättningen hade Sandra valt att ha pärlor och ett fjäderhårspänne. Paret hittade mycket inspiration från amerikanska bröllop och valde ringar från Tiffany & Co och en axelbandslös klänning med mycket tyll och en överdel med spetsdekorationer.
Bröllop i DalarnaBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikDen fantastiska brudbuketten kommer från Blomsterliv i Rättvik. Den var gjord av vita pioner, puderrosa kvistrosor, duniga fjädrar och rosa rosor. Macarons är ju som bekant väldigt gott men anledningen till att de fick vara ett inslag under porträttfotograferingen är att Sandra är konditor och denna bild hänger nu som tavla i hennes butik på Fleminggatan 107 i Stockholm. Besök gärna hennes konditori En nypa socker.

Bröllop i Rättvik

Bröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i Rättviks kyrkaBröllop i Rättviks kyrka

Vigseln hölls i Rättviks kyrka. En charmig gammal kyrka som ligger placerad med utsikt över vattnet. Vigseln var, precis som bröllopet i övrigt, personlig och charmig. Sandras lillebror fick äran att bära in ringarna och när Sandras syster spelade  låten “Just the way you are” på piano var inte ett öga torrt.
Bröllop i Rättviks kyrka

Bröllop i Rättviks kyrkaBröllop i Rättviks kyrkaBröllop i Rättviks kyrkaBröllop i Rättviks kyrkaBröllop i Rättviks kyrkaBröllop i Rättviks kyrkaBröllop i Rättviks kyrkaBröllop i RättvikBröllop i Rättvik

Bröllop i Dalarna Bröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i Rättvik

På grund av det dåliga vädret under dagen fick vi dela upp porträttfotograferingen i två delar och tog även en del bilder efter vigseln då vi hade turen att ha en kvart utan regn. Vi fotograferade vid Hjortnäs brygga och himlen bjöd på dramatiska moln innan det började regna igen. Som bröllopsfotograf föredrar jag moln framför sol eftersom det ger ett mer jämnt ljus och man slipper fula skuggor i ansiktet på brudparet.

Bröllop i DalarnaBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i RättvikBröllop i Rättvik

Dukningen var även den genomtänkt in i minsta detalj. Jag blev själv väldigt förtjust i de gamla fönster som användes för bordsplaceringen och menyn. Dessa fönster hittades hemma hos Sandras mormor. Jag gillar brudpar som återanvänder saker som redan finns och som är kreativa och kan göra något personligt av det, istället för att köpa allt nytt. Sandra och Fredrik blandade det egengjorda med saker köpa från Etsy.
Bröllopsfotograf RättvikBröllopsfotograf RättvikBröllopsfotograf RättvikBröllopsfotograf RättvikBröllopsfotograf RättvikBröllopsfotograf RättvikBröllopsfotograf RättvikBröllopsfotograf RättvikBröllopsfotograf RättvikBröllopsfotograf RättvikBröllopsfotograf RättvikBröllopsfotograf RättvikBröllopsfotograf RättvikBröllopsfotograf Rättvik